Avstemningen er avsluttet

 • - 1. Annis Pølsemakeri
  Annis er landsbyens spiseri og delikatessebutikk der det serveres de nydeligste måltider. I tillegg bys det på konserter og andre spennende kulturarrangementer. Som en selvstendig slakter lager de absolutt alle varene selv, og har et stort fokus på håndverksmat med tradisjoner fra Gudbrandsdalen og Norge. Annis er kåret til Norges beste veimat, ved siden av å være en bauta for kortreist kvalitetsvarer og med eget utsalg både på Ringebu og Vulkan i Oslo.
 • - 2. Eggen Gardsysteri
  Økologisk ost fra Vingelen har blitt en favoritt. Eggen Gardsysteri ble etablert i 2001 og er bygd vegg i vegg med fjøskjøkkenet. Mjølka pumpes direkte fra mjølktanken og over i ystekaret, og pasteuriseres før den blir til Fjellost, Fjellblå, Eggen spesial, Fjellgo’ og salatost. De legger stor vekt på håndtverket i osteproduksjonen. Eggen Gardsysteri har mottatt flere priser for sine produkter. De er tildelt gull for Fjellblå og sølv for Fjellgo’ i World Cheese Awards 2017 i London. Mesteparten av produksjonen selges gjennom Rørosmat, de er også tilstede på messer og åpner gardsbutikken om sommeren.
 • - 3. Mat fra Øyerfjellet
  Mat fra Øyerfjellet er et fellesskap av gårdsbrukere i Øyer og Hafjell. De tilbyr blant annet fjellgris, kjekjøtt, storfekjøtt, lammekjøtt, spekepølser, steinovnsbakt kaku, poteter, ferske bringebær, honning og bringebærprodukter. Mat fra Øyerfjellet er innovative og fokuserer på et mangfold av produkter basert på råvarer fra Øyer og Øyerfjellet. Sammen fokuserer de på at verdiskapingen skjer mest mulig lokalt og ønsker å legge til rette for at flere gårdbrukere i Øyer vil starte med å produsere småskala håndverksmat.
 • - 4. Marianne Wimmer / Gransjøberget Sæter og Viltkjøkken
  Marianne Wimmer er daglig leder og eier av Gransjøberget Viltkjøkken i Hernes. Hun driver også Gransjøberget Sæter der hun har med gjestejegere på elgjakt som sørger for de beste råvarene til elgpølser og elgkarbonader. Disse to produktene har fått nasjonal oppmerksomhet fra Matmerk og tildelt Spesialitetsmerket.

Les mer om konkurransen

Hvem kan delta?
Alle kan foreslå en kandidat til Innlandets matpris. Kandidaten kan være en enkeltperson eller en bedrift.

Hvem kan foreslås?
Kandidaten du foreslår bør inneha en eller flere av følgende kriterier:

 • Fremmer mat og landbruket på en positiv måte
 • Er nyskapende, fremtidsrettet og viser innovasjonsevne
 • Er en god ambassadør og bidrar til økt optimisme og rekruttering i næringen
 • Har forankring i Hedmark eller Oppland med fokus på lokalprodusert mat.

Du kan foreslå kandidater frem til 9. september 2019. 

Hva er premien?
Kandidatene konkurrerer om en premie på kr 25.000,-.

Når og hvordan vet jeg hvem som har vunnet?
Av alle kandidatene som foreslås i konkurransen, vil representanter fra SpareBank 1 Østlandet og  bondelaget plukke ut fire kandidater. Disse vil synliggjøres via Facebook og de respektives nettsider i september, slik at alle som ønsker kan være med å stemme frem sin favoritt. 

Avstemningen mellom de fire utvalgte kandidatene avholdes mellom 12. til 17 september. Vinneren er den av de fire som får flest stemmer. Vinneren blir presentert på Midt i Matfatet.

Hva skjer med mine personopplysninger?
Du legger ikke igjen personopplysninger. Du skal kun registrere informasjon om den du mener bør vinne.

SpareBank 1 Østlandet som administrator
Som administrator forbeholder banken seg retten til å slette innlegg med personangrep, diskriminerende ytringer, reklame, pornografi, innhold som strider mot opphavsrett eller som på annen måte strider mot norsk lov.
Det samme gjelder innlegg som er irrelevante, i den forstand at de omhandler helt andre temaer enn beskrevet i konkurransereglene.

Diskvalifisering ved regelbrudd
SpareBank 1 Østlandet forbeholder seg retten til å diskvalifisere deltagere som jukser eller bryter konkurransereglene.

Endring i konkurransereglene
SpareBank 1 Østlandet forbeholder seg retten både før, under og etter konkurransen, til å gjøre endringer i konkurransen og dens vilkår for å delta.

Aksept av konkurransereglene
Ved å delta i konkurransen har deltakeren akseptert disse konkurransereglene.


SpareBank 1 Østlandet og Hedmark og Oppland Bondelag setter fokus på matproduksjon i Innlandet. Stem på den kandidaten du ønsker skal vinne heder, ære og 25.000 kr. Kandidaten med flest stemmer innen 17. september tildeles prisen på Midt i matfatet.

Etter forslag fra publikum er fire kandidater valgt ut av representanter fra SpareBank 1 Østlandet og Bondelaget.

Kandidatene oppfyller en eller flere av følgende kriterier.

 • Fremmer mat og landbruket på en positiv måte.
 • Er nyskapende, fremtidsrettet og viser innovasjonsevne.
 • Er en god ambassadør og bidrar til økt optimisme og rekruttering i næringen.
 • Har forankring i Hedmark eller Oppland med fokus på lokalprodusert mat.